Gepost op

Vuur in de tuin

Vuur in de tuin, hoe houden we het leuk

Voor veel mensen geeft vuur in de tuin een gezellige sfeer. Toch zijn er ook mensen die er niet van houden vanwege de overlast die het kan veroorzaken. Er zijn zelfs in elke gemeente regels voor opgesteld. In dit bericht geven we daarom een aantal tips om het voor iedereen leuk te houden. Zo kunnen we met z’n allen genieten van het buitenleven.

Fakkels, tuimeltoortsen en vuurpotten

Vuur in de tuin, Fakkels - OutsideLifeDe minste overlast van een vuurtje krijg je door gebruik te maken van een fakkel, tuimeltoorts of vuurpot. Dat komt doordat deze een vrij schone verbranding hebben waar weinig rook vanaf komt.

Zorg er wel voor dat je deze producten stevig neerzet. Hiermee voorkom je dat een windvlaag het product kan laten vallen. Voor elk van deze producten zijn er daarom standaards verkrijgbaar.

Kijk in de categorie Fakkels voor deze producten.

Kachels

Vuur in de tuin, Kachels - OutsideLifeDe tuinkachel wordt steeds populairder. Deze zijn dan ook in diverse soorten en maten verkrijgbaar. De kans op overlast is het minst groot als je hier alleen schoon en kurkdroog haardhout in stookt. Beter nog, er zijn ook haardblokken van geperst hout verkrijgbaar. Deze laatste branden nog schoner.

Wanneer je directe buren hebt kun je het beste een kachel aanschaffen met een lange pijp. Daarmee zorg je ervoor dat de rook hoger in de lucht komt en eerder weg waait. Ook is het verstandiger de kachel wat dieper de tuin in te plaatsen, verder van de huizen vandaan.

Stook de kachel niet op als het mistig is of als het windstil is. In die gevallen blijft de rook teveel hangen.

Kijk in de categorie Kachels voor de diverse tuinkachels die we aanbieden.

Vuurkorven

Vuur in de tuin, Vuurkorven - OutsideLifeEen vuurkorf wordt nogal eens gebruikt om allerlei afvalhout op te branden. Dit is niet toegestaan! Ook hier geldt dat er alleen kurkdroog haardhout of geperste haardblokken in gestookt mogen worden.

Zorg ervoor dat de korf stevig staat. Een bodemplaat kan zorgen voor een stabiele ondergrond. Ook zorgt dat ervoor dat er geen stukken vuur en as op de grond vallen. Je ruimt de resten dus gemakkelijker op.

Plaats de korf niet te dicht bij het huis in de buurt. De rook komt dan niet zo snel bij jezelf of de buren in huis.

Kijk in de categorie Vuurkorven voor korven en bodemplaten.

Vuurschalen

Vuur in de tuin, Vuurschalen - OutsideLifeIn tegenstelling tot een vuurkorf heeft een vuurschaal een mooier design. Dit is dus, zelfs zonder vuur, een aanwinst voor je tuin. Voor het maken van een vuurtje gelden verder dezelfde regels als voor de korven.

Voor de vuurschalen zijn ook extra accessoires verkrijgbaar zoals een gril- of BBQ rooster. Hiermee kun je de vuurschaal omtoveren tot een gril. Andere accessoires zijn een vonkenscherm of een set van drie banken. Die laatste geeft de mogelijkheid om met meerdere personen rond het vuur te gaan zitten.

Kijk in de categorie Vuurschalen of Barbecues voor de schalen en accessoires.

 

Heb je zelf nog tips over het onderwerp Vuur in de tuin? Laat maar een berichtje achter.

 

Deel dit bericht:
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *