Gepost op

Netje vetbollen gevaarlijk

‘Netje om vetbollen gevaarlijk voor vogels’

Netje om vetbollen gevaarlijk voor vogels - OutsideLifeVolgens Marieke Dijksman van de Vogelbescherming Nederland is het plastic netje om vetbollen gevaarlijk voor vogels. Dat komt omdat voornamelijk meesjes hierin verstrikt kunnen raken en sterven. Dit heeft ze verteld aan NU.nl (klik hier voor het nieuwsbericht).

Dit kun je er tegen doen

De vetbol zelf maken is de oplossing van Vogelbescherming Nederland, maar er zijn ook andere oplossingen:

Voor beide oplossingen geldt dat door de open structuur het voor vogels mogelijk om gemakkelijk en van alle kanten bij de vetbollen te komen. Hierdoor kunnen natuurlijk ook meerdere vogels tegelijkertijd van het voer genieten. En het voornaamste is dat de netjes niet meer nodig zijn. Hierdoor raken, met name kleine, vogels niet meer verstrikt.

Tuinvogeltelling

Tips voor plaatsing nestkasten - OutsideLifeHet bericht van NU.nl was naar aanleiding van de Nationale Tuinvogeltelling. Er worden in dat bericht ook tips gegeven over de plaatsing van het voer en bijvoorbeeld nestkasten. Met deze tips kun je zorgen voor meer vogels in je tuin.

Voor meer producten voor de vogels en andere dieren in je tuin kijk je in de categorie Dieren om huis. Hier kun je o.a. ook nestkasten, pindakaashuisjes, verblijven en vogelbaden vinden.

 

Deel dit bericht:
Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *