Gepost op

Ruim 150 nieuwe artikelen

Ruim 150 nieuwe artikelen bij OutsideLife

Onze hoofdleverancier Esschert Design heeft ruim 150 nieuwe artikelen aan het assortiment toegevoegd. We zijn nog bezig om goede beschrijvingen te maken en de producten in de juiste categorieën te zetten, maar ze zijn vanaf nu reeds te bestellen in onze webwinkel. Je vindt de nieuwe artikelen op de pagina Nieuwste Producten.

Een paar voorbeelden

Je kunt natuurlijk alle nieuwste producten bekijken, maar hier alvast een paar voorbeelden die onszelf zeer aanspreken.

Flessenopener beer of bulldog

Ruim 150 nieuwe artikelen bij OutsideLifeDit zijn handige, stoere flessenopeners geschikt voor buiten. Je kunt ze ergens aan ophangen, zodat de opener altijd aanwezig is op het terras. Je vindt ze hier flessenopener beer en hier flessenopener bulldog.

Pizza steen

Pizza steen (Esschert Design - FF275 - 8714982131165) 2Altijd al eens een pizza willen bakken in de buitenlucht? Dat kan nu eenvoudig met deze pizza steen. Leg de steen op een BBQ rooster die boven een barbecue of een vuurschaal is geplaatst. Kortom, eenvoudig je pizza bakken tijdens een gezellige barbecue.

Wandetagère breed

Wandetagere breed (Esschert Design - BPH90 - 8714982129797) 3Deze wandetagère breed heeft een klassieke uitstraling waardoor deze veel sfeer toevoegt aan je tuin. Hij is eenvoudig aan een muur te bevestigen en er kunnen meerdere planten op geplaatst worden.

Delen of reageren

Heb je vrienden of kennissen die misschien belang hebben bij de ruim 150 nieuwe artikelen? Hieronder vind je de knoppen voor het delen op bijvoorbeeld Facebook of Twitter. Heb je nog een vraag of opmerking dan horen we dat graag. Reageren kan onderaan dit bericht.

 

Gepost op

Vaderdag cadeau

Vaderdag cadeau, stoere producten

Vaderdag cadeauTwaalf jaar na de invoering van Moederdag, dus in 1937, ontstond Vaderdag in Nederland. Dit werd in eerste instantie in oktober gevierd, maar in 1948 werd besloten deze dag te verplaatsen naar de derde zondag in juni. Dit jaar is dat op 18 juni. Op deze dag worden alle vaders verwend door bijvoorbeeld een ontbijt op bed en een mooi Vaderdag cadeau.

Cadeau voor vader

Je hebt nog twee weken de tijd om een een leuk cadeau voor je vader te regelen. Bij OutsideLife kun je bijzondere en stoere cadeaus vinden waar je vader vast en zeker blij mee zal zijn.

Vaderdag artikelen

Vaderdag cadeau 2Om het je gemakkelijker te maken hebben we een aantal artikelen de uitgezocht die super leuk zijn om weg te geven. Dit zijn allemaal artikelen die uitermate geschikt zijn om cadeau te geven aan vaders. De meeste worden geleverd in een giftbox. Je hoeft deze dus alleen nog maar in te pakken.

Je vindt onze selectie onder deze product tag: Vaderdag. Buiten deze selectie kun je natuurlijk ook de rest van de webwinkel door neuzen.

Levertijd bestellingen

Denk je eraan dat er een levertijd op de bestellingen zit? Alle bestellingen die voor donderdag 15 juni 20.00 uur worden besteld zijn in principe op tijd bij je binnen. Maar het is natuurlijk beter om wat marge in te bouwen.

Delen of reageren

Heb je vrienden of kennissen die nog op zoek zijn naar een leuk cadeau? Hieronder vind je de knoppen voor het delen op bijvoorbeeld Facebook of Twitter. Heb je nog een opmerking dan horen we dat graag. Reageren kan onderaan dit bericht.

Wij wensen alle vaders een fijne Vaderdag toe!

Gepost op

Moederdag cadeau

Moederdag cadeau, verwen je moeder

Moederdag cadeau ideeënRond 1925 is Moederdag ontstaan in Nederland en is over komen waaien uit Amerika. Op deze dag worden alle moeders verwend door bijvoorbeeld een ontbijt op bed en een mooi Moederdag cadeau. In Nederland is Moederdag op de tweede zondag in mei. Dit jaar valt dat dus op 14 mei.

Cadeau voor moeder

Je hebt nog twee weken de tijd om een een leuk cadeau voor je moeder te regelen. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een bloemetje of een doosje chocolade te geven, maar bij OutsideLife kun je ook bijzondere cadeaus vinden.

Moederdag artikelen

Moederdag artikelenOm het je gemakkelijker te maken hebben we een aantal artikelen de uitgezocht die super leuk zijn om weg te geven. Dit zijn allemaal artikelen die uitermate geschikt zijn om cadeau te geven aan moeders. Ze worden geleverd in een giftbox. Je hoeft het alleen nog maar in te pakken met een vrolijk pakpapier.

Je vindt onze selectie onder deze product tag: Moederdag. Buiten deze selectie kun je natuurlijk ook de rest van de webwinkel door neuzen.

Levertijd bestellingen

Denk je eraan dat er een levertijd op de bestellingen zit? Alle bestellingen die voor donderdag 11 mei 20.00 uur worden besteld zijn in principe op tijd bij je binnen. Maar het is natuurlijk beter om wat marge in te bouwen.

Delen of reageren

Heb je vrienden of kennissen die nog op zoek zijn naar een leuk cadeau? Hieronder vind je de knoppen voor het delen op bijvoorbeeld Facebook of Twitter. Heb je nog een opmerking dan horen we dat graag. Reageren kan onderaan dit bericht.

 

Wij wensen alle moeders een fijne Moederdag toe!

 

Gepost op

BBQ ideeën

BBQ ideeën voor het nieuwe seizoen

De winter is voorbij en het mooie weer komt er weer aan! Natuurlijk kun je ook in de winter barbecueën, maar toch lenen de lente en de zomer zich daar meer voor. Zorg ervoor dat je op tijd klaar bent voor het BBQ seizoen van 2017. Hier geven we daarvoor vast wat BBQ ideeën, zodat je bij de eerste zonnestralen de barbecue attributen uit de schuur kunt halen.

Staat de barbecue nog in de schuur?

BBQ ideeën voor het nieuwe seizoenControleer als eerste of je barbecue nog in de schuur staat. Daarna is het natuurlijk belangrijk om te kijken of het apparaat nog schoon is en of het allemaal nog werkt. Heb je een barbecue op gas, controleer dan even de houdbaarheidsdatum van de gasslang en de gasfles. Zorg er ook voor dat je voldoende brandstof op voorraad hebt. Je bent dan klaar voor een spontane BBQ wanneer de zon schijnt!

Heb je geen barbecue meer of is het apparaat niet goed meer? Kijk in de categorie Barbecues voor een vervangend exemplaar.

Is het gereedschap nog aanwezig?

BBQ gereedschapsetEen echte gril meester heeft natuurlijk het juiste gereedschap voor een geslaagde BBQ. Controleer nu hoe je gereedschap en andere toebehoren er bij staan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de tang, vork, spatel en kwast. Het mooiste is natuurlijk een bij elkaar passend setje van hoge kwaliteit. Ook een grillkorf, worstenklem en spiesen mogen niet ontbreken.

Is je gereedschap niet compleet of is dit niet fris meer? In de categorie Barbecues vind je ook gereedschap!

Grillen op open vuur kan ook!

Hamburger gril (RI1505, 0029794150579) 1Wil je een keer iets anders proberen? Dan is grillen op open vuur wellicht iets voor jou. Heb je al een vuurschaal dan is een BBQ rooster voldoende om dit eens te gaan proberen. Ook voor de kleintjes kan dit spannend zijn door ze bijvoorbeeld marshmallows te laten warm maken boven het vuur. Ook brood of vlees grillen boven open vuur behoort tot de mogelijkheden. Hiervoor zijn ook diverse attributen te scoren die het je gemakkelijk maken. Denk bijvoorbeeld aan een hamburger gril of panini pers.

In onze webwinkel zijn diverse producten beschikbaar voor het grillen op open vuur. Zo hebben we BBQ roosters en nieuw in onze winkel zijn de Cookware producten van Rome Industries.

BBQ op balkon of in een kleine tuin

BBQ tafelHeb je alleen een balkon of een hele kleine tuin tot je beschikking? Het is zeker mogelijk om ook dan te genieten van een BBQ avond. We hebben bijvoorbeeld een balkon barbecue die aan een balkonreling bevestigd kan worden. Een andere mogelijkheid is om de drie in één BBQ tafel aan te schaffen. Deze laatste is een BBQ, tafel en dienblad in één.

Heb je nog meer ideeën of tips?

We horen graag de BBQ ideeën en tips van de grill meesters! Laat maar een berichtje achter als je iets hebt toe te voegen.

 

Gepost op

Insectenhotel plaatsen

Insectenhotel plaatsen

Insectenhotel plaatsenJe ziet ze steeds meer verschijnen, maar waar moet je aan denken bij het insectenhotel plaatsen. In deze tuintip leggen we het nut van de hotels en de beste plek om het te plaatsen uit.

Het nut van een insectenhotel

Doordat de mensen steeds meer gebouwen en wegen plaatsen krijgen insecten het steeds moeilijker. Ze vinden, met name in gebouwde gebieden, maar moeilijk een lekker plekje om te vertoeven en overwinteren.

Nu denk je misschien “ik houd helemaal niet van insecten, dus waarom zou ik ze gaan helpen?”. Hier kunnen we in ieder geval vier redenen voor opsommen:

  1. Insecten bestrijden ongedierte zoals bladluis, huisvliegen en rupsen. We hebben het dus over het helpen van de ‘nuttige’ insecten.
  2. Wanneer je een fruitboom of een moestuin hebt, worden deze beter bestoven. Je hebt dus meer kans op een goede oogst.
  3. Het is, met name voor kinderen, leerzaam om te kijken hoe de insecten zich gedragen.
  4. Een insectenhotel is zo gemaakt dat het de nuttige insecten aantrekt. Een aantal voorbeelden zijn solitaire bijen, groene gaasvlieg, lieveheersbeestjes, vlinders en oorwormen. De manier waarop het insectenhotel is ingericht en geplaatst kan bepalen welke insecten er gebruik van gaan maken.

Plaatsing van een insectenhotel

Insectenhotel plaatsen - op pootDe beste plek voor het hotel is daar waar de zon enige uren op schijnt. Een redelijk warme plek dus. De ingang kun je hiervoor het beste naar het zuid-oosten richten. Enige beschutting tegen de regen is wel wenselijk.

Plaats het hotel altijd minimaal een meter van de grond af. Dit kan op een natuurlijke verhoging zijn of je kunt het hotel ergens aan ophangen. Ook zijn er hotels op poten te koop.

Denk goed na over de plek en verplaats hem daarna niet meer. Het verplaatsen kan de insecten dusdanig verstoren dat ze dit niet overleven.

Als er veel (bloeiende) bloemen in de buurt zijn van het kastje heb je de meeste kans op bezoek van vlinders, hommels en solitaire bijen.

Een insectenhotel hoef je niet schoon te maken. Wel kun je eventuele spinnenwebben wegvegen. Hoewel ook dat de natuur is, zou het toch zonde zijn als je insectenbezoek wordt verstoord door een spin…

Het hotel kun je het hele jaar door plaatsen. Het kan wel een tijdje duren voordat er bezoekers in gaan wonen, dus heb geduld.

Insectenhotel kopen of zelf maken

Op internet zijn er allerlei tips te vinden over het zelf maken van een insectenhotel. Met allerlei natuurlijke onderdelen kun je het de insecten al naar de zin maken. Wij hebben ook een doe-het-zelf bouwpakket voor het in elkaar zetten van een hotel. Alle benodigde onderdelen zitten er dan bij. Kijk hier maar eens: Insectenhotel zelf maken.

We hebben verschillende maten en vormen insectenhotels in onze webwinkel. De prijzen variëren van € 9,75 tot € 79,00. Kijk hier maar eens: Insectenhotel.

We hebben ook nestkastjes speciaal voor bijen, vlinders of lieveheersbeestjes. Deze vind je allemaal in de categorie Verblijven.

Voor de kinderen hebben we ook nog een insecten studeer doos. Hierin zit een bakje met twee lenzen. Deze lenzen geven 6 x vergroting voor de bovenkant en 4 x vergroting voor de onderkant. Zo kunnen onze kleintjes de insecten goed bekijken.

Reageren

Heb je al een insectenhotel? Dan zijn we nieuwsgierig naar je ervaringen. Heb je misschien nog meer tips voor insectenhotel plaatsen?

Als je nog geen hotel hebt… Ben je dat na het lezen van deze tuintip wel van plan?

In beide gevallen horen we graag van je in een berichtje…

 

Gepost op

Vuur in de tuin

Vuur in de tuin, hoe houden we het leuk

Voor veel mensen geeft vuur in de tuin een gezellige sfeer. Toch zijn er ook mensen die er niet van houden vanwege de overlast die het kan veroorzaken. Er zijn zelfs in elke gemeente regels voor opgesteld. In dit bericht geven we daarom een aantal tips om het voor iedereen leuk te houden. Zo kunnen we met z’n allen genieten van het buitenleven.

Fakkels, tuimeltoortsen en vuurpotten

Vuur in de tuin, Fakkels - OutsideLifeDe minste overlast van een vuurtje krijg je door gebruik te maken van een fakkel, tuimeltoorts of vuurpot. Dat komt doordat deze een vrij schone verbranding hebben waar weinig rook vanaf komt.

Zorg er wel voor dat je deze producten stevig neerzet. Hiermee voorkom je dat een windvlaag het product kan laten vallen. Voor elk van deze producten zijn er daarom standaards verkrijgbaar.

Kijk in de categorie Fakkels voor deze producten.

Kachels

Vuur in de tuin, Kachels - OutsideLifeDe tuinkachel wordt steeds populairder. Deze zijn dan ook in diverse soorten en maten verkrijgbaar. De kans op overlast is het minst groot als je hier alleen schoon en kurkdroog haardhout in stookt. Beter nog, er zijn ook haardblokken van geperst hout verkrijgbaar. Deze laatste branden nog schoner.

Wanneer je directe buren hebt kun je het beste een kachel aanschaffen met een lange pijp. Daarmee zorg je ervoor dat de rook hoger in de lucht komt en eerder weg waait. Ook is het verstandiger de kachel wat dieper de tuin in te plaatsen, verder van de huizen vandaan.

Stook de kachel niet op als het mistig is of als het windstil is. In die gevallen blijft de rook teveel hangen.

Kijk in de categorie Kachels voor de diverse tuinkachels die we aanbieden.

Vuurkorven

Vuur in de tuin, Vuurkorven - OutsideLifeEen vuurkorf wordt nogal eens gebruikt om allerlei afvalhout op te branden. Dit is niet toegestaan! Ook hier geldt dat er alleen kurkdroog haardhout of geperste haardblokken in gestookt mogen worden.

Zorg ervoor dat de korf stevig staat. Een bodemplaat kan zorgen voor een stabiele ondergrond. Ook zorgt dat ervoor dat er geen stukken vuur en as op de grond vallen. Je ruimt de resten dus gemakkelijker op.

Plaats de korf niet te dicht bij het huis in de buurt. De rook komt dan niet zo snel bij jezelf of de buren in huis.

Kijk in de categorie Vuurkorven voor korven en bodemplaten.

Vuurschalen

Vuur in de tuin, Vuurschalen - OutsideLifeIn tegenstelling tot een vuurkorf heeft een vuurschaal een mooier design. Dit is dus, zelfs zonder vuur, een aanwinst voor je tuin. Voor het maken van een vuurtje gelden verder dezelfde regels als voor de korven.

Voor de vuurschalen zijn ook extra accessoires verkrijgbaar zoals een gril- of BBQ rooster. Hiermee kun je de vuurschaal omtoveren tot een gril. Andere accessoires zijn een vonkenscherm of een set van drie banken. Die laatste geeft de mogelijkheid om met meerdere personen rond het vuur te gaan zitten.

Kijk in de categorie Vuurschalen of Barbecues voor de schalen en accessoires.

 

Heb je zelf nog tips over het onderwerp Vuur in de tuin? Laat maar een berichtje achter.

 

Gepost op

Netje vetbollen gevaarlijk

‘Netje om vetbollen gevaarlijk voor vogels’

Netje om vetbollen gevaarlijk voor vogels - OutsideLifeVolgens Marieke Dijksman van de Vogelbescherming Nederland is het plastic netje om vetbollen gevaarlijk voor vogels. Dat komt omdat voornamelijk meesjes hierin verstrikt kunnen raken en sterven. Dit heeft ze verteld aan NU.nl (klik hier voor het nieuwsbericht).

Dit kun je er tegen doen

De vetbol zelf maken is de oplossing van Vogelbescherming Nederland, maar er zijn ook andere oplossingen:

Voor beide oplossingen geldt dat door de open structuur het voor vogels mogelijk om gemakkelijk en van alle kanten bij de vetbollen te komen. Hierdoor kunnen natuurlijk ook meerdere vogels tegelijkertijd van het voer genieten. En het voornaamste is dat de netjes niet meer nodig zijn. Hierdoor raken, met name kleine, vogels niet meer verstrikt.

Tuinvogeltelling

Tips voor plaatsing nestkasten - OutsideLifeHet bericht van NU.nl was naar aanleiding van de Nationale Tuinvogeltelling. Er worden in dat bericht ook tips gegeven over de plaatsing van het voer en bijvoorbeeld nestkasten. Met deze tips kun je zorgen voor meer vogels in je tuin.

Voor meer producten voor de vogels en andere dieren in je tuin kijk je in de categorie Dieren om huis. Hier kun je o.a. ook nestkasten, pindakaashuisjes, verblijven en vogelbaden vinden.

 

Gepost op

Win een vuurschaal!

Facebook like en win actie

Deze week zag OutsideLife het levenslicht. We beginnen met het weggeven van een leuk item: Win een vuurschaal!

Deze actie is te vinden op onze Facebook pagina.

Het enige dat je hoeft te doen is onze Facebook pagina liken en vervolgens het bericht over de actie delen en liken. Zodra we 150 pagina likes hebben gehaald wordt de schaal verloot onder de delers van het bericht. Als je hebt gewonnen wordt hij netjes bij je thuis afgeleverd.

Het betreft een grote metalen zwarte vuurschaal op poten van ongeveer 60 X 60 X 35 cm. Het is een vuurschaal uit de Fancy Flames collectie van Esschert Design.

Bekijk het hier het product dat je kunt winnen met deze Facebook actie.

Veel succes gewenst!

Win een vuurschaal 1

Win een vuurschaal 2

 

Gepost op

OutsideLife is online!

OutsideLife - Genieten van het buitenlevenIn het najaar van 2016 ontstond het idee voor onze webwinkel en nu is het zover: OutsideLife is online!

Er is in de tussentijd veel gebeurd, waaronder:

  • Afspraken maken met de leverancier
  • Technisch opzetten van de webwinkel
  • De template van de webwinkel aanmaken, aanpassen, aanpassen en aanpassen
  • Ruim 2100 producten toevoegen
  • 10 hoofdcategorieën en 69 subcategorieën aanmaken
  • Testen, testen en testen

We zijn online, maar er zal nog zeker wat gebeuren. Alle product beschrijvingen en categorieën worden continue verbeterd.

Alle producten die we nu aanbieden staan in de webwinkel, maar ze staan nog niet allemaal in een categorie.
Zoek je iets, dan vind je dat wel via de zoek optie bovenaan de pagina!

We zijn natuurlijk benieuwd wat jullie ervan vinden! Laat maar een berichtje achter 😉